PITANJA I odgovori

Ovdje ćete pronaći najčešće postavljana pitanja
naših korisnika o raznim temama.

NORSAN Products

Do you have a question about our omega-3 oils and capsules? Then you can find the answers here.

Order, shipping, returns

Do you have questions about your order, shipping or a possible return? Then you might find the right answer here.

General questions about omega-3 fatty acids

Do you have a question about omega-3 fatty acids? Then we have a suitable answer for you here.

NORSAN Fishoil

Do you have a question about our natural fish oils from wild catch? Then you can find an answer here.

NORSAN Algae oil

Do you have a question about our vegetable algae oil from sustainable cultivation? Perhaps you can already find the answer here.

General questions about omega-3 fatty acids

Je li moguće unijeti dovoljno Omega-3 u tijelo svakodnevnom prehranom?

Da, teoretski je moguće. Međutim, morali biste konzumirati velike količine određene hrane. Realno, međutim, to je izvedivo za vrlo mali broj ljudi. Da biste osigurali unos od oko 2 g, dnevne doze koju preporučuju liječnici, Omega-3 masnih kiselina dnevno, trebali biste unijeti oko 100 g haringe, 150 g tune, 250 g lososa, 300 g skuše. , 1,5 kg pastrve ili 3 kg bakalara dnevno.

Kako se tijelo može nadopuniti Omega-3?

Najbolja alternativa još uvijek je konzervativna metoda: jedenje puno ribe, poput skuše, lososa ili haringe. Ali kao što je navedeno u pitanju “Koliko Omega-3 sadrži riba?”, trebali biste svaki dan pojesti 100 g haringe, 250 g lososa ili 1,5 kg pastrve kako biste unijeli dovoljno Omega-3 (2 g po dan). Drugi izvor Omega-3 je laneno ulje i druge biljke. Međutim, smatra se da morske Omega-3 masne kiseline (EPA/DHA) imaju korisnija svojstva od biljnih Omega-3 masnih kiselina (ALA). Ljudsko tijelo može pretvoriti samo mali postotak (0,5 – 10,0%) ALA u EPA i DHA.

Koje Omega-3 ulje trebam uzeti?

Kada se odgovoru na ovo pitanje pristupa s načina djelovanja, ključni su omjeri EPA i DHA. EPA je prvenstveno uključena u regulaciju upale, a DHA je primarno neophodna za kognitivnu funkciju i zdravlje živaca. Obje masne kiseline prisutne su u svim uljima, ali u Omega-3 Total proporcionalno više EPA, au Omega-3 Vegan i Omega-3 Arctic više DHA. Prema tome, mogu se razlikovati: Metabolizam, srce, reumatizam, alergije itd. tj. sve kronične bolesti s upalom -> Omega-3 Ukupno. Demencija, ADHD, razvoj mozga tijekom trudnoće umjesto s Omega-3 Vegan ili Arctic.

No prije svega, svaki se kupac treba osjećati dobro i svidjeti mu se proizvod! Uostalom, osim o učinku, radi se i o okusu, cijeni ili uopće biljnoj prehrani. Ako niste sigurni, rado ćemo vam pomoći osobnim savjetovanjem: 030 555 788 990 (DE) 0800 070 908 (AT).

Koliko Omega-3 sadrži riba?

Sadržaj Omega-3 u ribi ovisi o vrsti. U haringi ima oko 2 g omega-3 na 100 g. To čini haringu dobrim prirodnim izvorom Omega-3 masnih kiselina. Tuna, losos i skuša također su bogati Omega-3 masnim kiselinama, iako je za 2 g Omega-3 potrebno oko 250 g lososa. U drugim konvencionalnim vrstama ribe, razine Omega-3 su prilično niske. Na primjer, potrebno je pojesti 1,5 kg pastrve da biste apsorbirali 2 g Omega-3.

Postoje li znakovi da tijelo nije opskrbljeno s dovoljno Omega-3?

U slučaju nekih bolesti može se pretpostaviti manjak omega-3 masnih kiselina te se tijek bolesti može ublažiti unosom Omega-3 masnih kiselina. Općenito, zapadnjačka prehrana uglavnom se povezuje s nedostatkom Omega-3 masnih kiselina. Izravni znakovi se zapravo i ne primjećuju jer su često već dio svakodnevice i ljudi su naučili živjeti s njima (poremećaji sna, nedostatak koncentracije, probavni problemi i sl.). Osim toga, mnoge autoimune bolesti mogu biti uzrokovane nedostatkom Omega-3 masnih kiselina, iako se prije nisu primijetile nikakve promjene u tijelu.

Što trebam imati na umu kada istodobno uzimam Omega-3 masne kiseline i lijekove za razrjeđivanje krvi?

Učinak sredstava za razrjeđivanje krvi može se pojačati Omega-3. Međusobno pojačanje ovisi o vrsti i dozi korištenih pripravaka. U tom slučaju trebate potražiti savjet svog liječnika.

Zašto je dobar unos Omega-3 masnih kiselina važan?

Mnoga korisna svojstva pripisuju se morskim Omega-3 masnim kiselinama (EPA & DHA). Na primjer, Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) objavila je sljedeće za održavanje bitnih tjelesnih funkcija koje se mogu pripisati morskim Omega-3 masnim kiselinama:

– EPA i DHA doprinose normalnoj funkciji srca.
– DHA doprinosi održavanju normalnog vida
– DHA doprinosi održavanju normalne funkcije mozga
– DHA i EPA doprinose održavanju normalne razine triglicerida u krvi
– Majčin unos DHA doprinosi normalnom razvoju očiju i mozga kod fetusa i dojenog djeteta
– Unos DHA doprinosi normalnom razvoju vida kod dojenčadi do 12 mjeseci starosti

Ako postoji velika neravnoteža omega masnih kiselina, to može dovesti do tihe upale u tijelu. One se mogu razviti u ozbiljne bolesti jer omega-6 potiče upalu. Omega-3 masne kiseline djeluju protuupalno.

NORSAN Algae Oil

Ima li teških metala u ulju algi?

NORSAN ulje algi uzgojeno je s niskim udjelom zagađivača. Zbog održivog uzgoja, alge, a time ni ulje algi, nisu izloženi prirodnim zagađivačima, teškim metalima i PCB-ima svjetskih oceana. Unatoč svemu tome, ulje algi se tijekom proizvodnje čisti i provjerava.

Kako se aspekt održivosti očituje u NORSAN ulju algi?

Omega-3 Vegan uzgaja se na održiv i ekološki prihvatljiv način. Mikroalge koje koristimo za Omega-3 Vegan ne potječu iz mora. Njihovim uzgojem u umjetnoj morskoj vodi čuvamo resurse i hranidbenu osnovu za ribe. Jer riba također obogaćuje svoj sadržaj omega-3 preko algi. Na taj način ne zadiremo u prirodni ekosustav mora i zaštićeni smo fond ribe i krila. Svjesni smo svoje odgovornosti prema moru i njegovim stanovnicima i zato želimo nešto vratiti. Potpora neprofitnim organizacijama posvećenim zaštiti morskih staništa posebno nam je na srcu.

Koji su kriteriji važni pri odabiru dobrog ulja algi?

Treba provjeriti sljedeće čimbenike kvalitete:

  • Bogato EPA i DHA (mnoga ulja algi sadrže samo DHA).
  • Visok sadržaj Omega-3
  • Ekstrakcija ulja što prirodnija, bez naknadne veće koncentracije omega-3 masnih kiselina u ulju
  • Iznad svega, povoljne analitičke vrijednosti kao što su TOTOX vrijednost, teški metali i PCB
  • Održivost
  • Čisto povrće i 100% vegansko

Omega-3 vegansko ulje algi ispunjava te kriterije i stoga odražava visok standard kvalitete.

Od kojih algi se dobiva NORSAN ulje algi?

Za kvalitetu ulja algi odlučujući je pravilan odabir sirovine – odnosno algi. Mikroalge, Schizochytrium sp., čine osnovu za naše vegansko ulje algi. Ova vrsta alge je morska mikroalga i sastoji se od mikroskopskih jednostaničnih algi. Ova vrsta algi porijeklom je iz šuma mangrova na tropskim obalama. Hrani se isključivo organskim i biljnim tvarima, poput mrtvog lišća. Posebnost ove alge je što stvara dvije tako važne morske Omega-3 masne kiseline, DHA i EPA.

Postoji li velika razlika između lanenog ulja i ulja algi

Laneno ulje je autohtono biljno ulje s najvećim udjelom omega-3 masnih kiselina (preko 50%), a njegova uporaba doprinosi zdravoj i uravnoteženoj prehrani. No, laneno ulje ne sadrži važne Omega-3 masne kiseline EPA i DHA, koje se smatraju posebno važnima za zdravlje, a sadržane su u ulju biljnih algi. Iako naše tijelo može pretvoriti alfa-linolensku kiselinu prisutnu u lanenom ulju u EPA i DHA do određenog stupnja (faktor konverzije između 0,5% i 10%), laneno ulje nije dovoljno da nadoknadi manjak EPA ili DHA.

Biljno omega-3 ulje s visokim udjelom morskih omega-3 masnih kiselina (EPA i DHA) je NORSAN Algae Oil – 100% bez ribe.

NORSAN Fish Oil

Ima li teških metala u NORSAN ribljem ulju i ulju bakalara?

Kako oceani postaju sve zagađeniji, to utječe i na ribe u svjetskim oceanima. Što je riba dalje u prehrambenom lancu, veća je kontaminacija PCB-om i teškim metalima. Na primjer, sardine imaju niže razine od bakalara.

NORSAN ulja su pažljivo pročišćena od PCB-a i teških metala u Norveškoj. Stoga ulja također pokazuju najbolje vrijednosti u ovom pogledu: Manje od jedne petine maksimalne granice EU i usporedno samo 2% količina sadržanih u porciji (100 g) bakalara.

Koja je razlika između prirodnog ribljeg ulja i koncentrata ribljeg ulja?

Mnogi Omega-3 proizvodi sastoje se od koncentrata ribljeg ulja, koje se ekstrahira različitim kemijskim procesima i koncentrira više. Zbog toga ti koncentrati često sadrže samo 2-3 različite masne kiseline. Za usporedbu, sastav prirodnog kompleksa ribljeg ulja sastoji se od preko 50 različitih masnih kiselina, koje na različite načine pozitivno djeluju na organizam i ekvivalentne su konzumaciji ribe. Osim toga, rizik od oksidacije manji je s prirodnim ribljim uljem, jer su stabilniji spojevi masnih kiselina.

Koji su kriteriji važni pri odabiru dobrog ribljeg ulja?

Treba provjeriti sljedeće čimbenike kvalitete:

– Niske razine zagađivača okoliša i polikloriranih bifenila (PCB).
– Održivi i visokokvalitetni ribolov
– Ugodnog okusa
– Prirodno riblje ulje iz divljeg ulova
– Ispravno doziranje

NORSAN riblje ulje i ulje bakalara ispunjavaju ove kriterije i stoga odražavaju visok standard kvalitete.

Od koje ribe se dobivaju NORSAN riblja ulja?

Odlučujuća za kvalitetu ribljeg ulja je pravilan odabir sirovine – ribe. NORSAN riblje ulje dolazi iz održivog ribarstva (divlji ulov) i proizvodi se u Norveškoj. Uglavnom za riblje ulje hvataju se male dubokomorske ribe iz divljeg ulova kao što su sardine, skuše i inćuni te se odmah prerađuju i hlade na brodu. Riba dolazi isključivo iz Atlantika. Bakalar koji se obrađuje u NORSAN ‘Cod Oil’ također dolazi iz divljeg ulova, iz Arktičkog oceana s norveške obale. Za oba ulja veliku važnost pridajemo svježini ulja, tako da često od ulova do prerade prođe samo 2 do 4 sata.

Postoji li velika razlika između lanenog i ribljeg ulja?

Laneno ulje je autohtono biljno ulje s najvećim udjelom Omega-3 masnih kiselina (preko 50%), a njegova uporaba doprinosi zdravoj i uravnoteženoj prehrani. No, laneno ulje ne sadrži važne omega-3 masne kiseline EPA i DHA, koje se smatraju posebno važnima za zdravlje, a nalaze se u ulju riba i algi. Iako naše tijelo može pretvoriti alfa-linolensku kiselinu prisutnu u lanenom ulju u EPA i DHA do određenog stupnja (faktor konverzije između 0,5% i 10%), laneno ulje nije dovoljno da nadoknadi manjak EPA ili DHA.

Biljno omega-3 ulje, s visokim udjelom morskih omega-3 masnih kiselina (EPA i DHA), je Omega-3 vegansko. Sa samo jednom čajnom žličicom dnevno unosite 2000 mg vrijednih morskih masnih kiselina – 100% bez ribe.

Olive oil

Je li maslinovo ulje prikladno za prženje?

Kao i sva hladno prešana ulja, naše maslinovo ulje treba koristiti samo za pripremu hladnih ili malo toplih jela. Kroz proces prženja izgubili bi se mnogi dobri sastojci.

Je li proizvod bez glutena?

Da, svi proizvodi su bez glutena.

Odakle dolazi maslinovo ulje?

Maslinovo ulje “Oro del Desierto” koje koristimo u nekim našim proizvodima (Total, Vegan i FISK) dolazi od Rafaela iz Španjolske i njegovog tradicionalnog obiteljskog gospodarstva, gdje rade prema strogim ekološkim smjernicama. Maslinici se nalaze u maloj dolini u Tabernasu (Almería) na jugu Španjolske u blizini Málage, gdje ima više od 3000 sunčanih sati godišnje, a suha, stabilna klima dovodi do ovog posebnog proizvoda.

Zašto je maslinovo ulje u ulju ribe i algi?

Maslinovo ulje odabrano je posebno s obzirom na visok sadržaj polifenola. Polifenoli iz maslina važni su antioksidansi, a polifenoli štite osjetljive omega-3 masne kiseline na putu kroz naše tijelo. Oni osiguravaju da omega-3 masne kiseline stignu netaknute tamo gdje su potrebne.

Omega-3 Arktis

Ima li teških metala u Omega-3 Arktisu?

Kako oceani postaju sve zagađeniji, to utječe i na ribe u svjetskim oceanima. Što je riba niže u hranidbenom lancu, to su više razine PCB-a i teških metala. Primjerice, sardine imaju manju vrijednost od bakalara.

NORSAN ulje bakalara nježno je pročišćeno od PCB-a i teških metala u Norveškoj. Stoga Omega-3 Arktis ulje također pokazuje najbolje vrijednosti u ovom pogledu: Manje od jedne petine maksimalne granice EU-a i usporedno samo 2% količina sadržanih u porciji (100 g) bakalara. Ako se dnevno konzumira jedna čajna žličica omega-3 arktičkog ulja, to predstavlja samo oko 10% prosječnog dnevnog unosa PCB-a iz druge hrane.

Je li proizvod bez glutena?

Da, svi proizvodi su bez glutena.

Kada i kako je najbolje uzimati Omega-3 Arctic?

Omega-3 Arctic možete bez problema uzimati u bilo koje doba dana. Kako bi tijelo optimalno apsorbiralo i preradilo Omega-3 ulje, preporučujemo uzimanje ulja u kasnim poslijepodnevnim satima jer je bioraspoloživost najbolja tijekom dana. Slobodno možete uzimati ulje uz obrok ili uz obrok – ali to nije nužno.

Kada uzimam Omega-3 Arctic, a kada Omega-3 Total?

Omega-3 Total je riblje ulje koje ima visok sadržaj EPA. To znači da je osobito odgovoran za održavanje normalne razine lipida u krvi, razine krvnog tlaka i za podršku radu srca, ali se također često uzima zbog svojih protuupalnih učinaka (npr. reumatizam). Preporučujemo ga kao terapeutsko ulje kod već postojeće bolesti/postojećeg stanja.

Omega-3 Arctic je riblje ulje, koje se dobiva isključivo iz bakalara. Ovdje je sadržaj DHA veći i stoga se sve više koristi za potporu funkcije mozga i održavanje normalnog vida. To je ulje koje preporučamo i za prevenciju te je stoga ovdje određena manja dnevna doza, koja se naravno može i povećati.

Kakav je okus Omega-3 Arctic Oil?

Prvenstveno se osjeti lagana nota limuna (blaga). Ulje nema riblji okus i stoga ima vrlo ugodan okus bez podrigivanja.

Koja je preporučena dnevna doza?

Preporučena dnevna doza je 10 ml, što odgovara jednoj žlici. Nemojte prekoračiti preporučeni dnevni unos osim ako vam liječnik nije drugačije propisao.

Koji je aspekt održivosti Omega-3 Arktis ulja?

NORSAN je nagrađen jednim od najprestižnijih certifikata u industriji, “Prijatelj mora”. To jamči doprinos zaštiti okoliša i, prije svega, svjetskih oceana od strane objektivnog inspekcijskog tijela. Između ostalog, namjerava se osigurati očuvanje globalnog morskog staništa. Iz tog razloga, našu ribu nabavljamo samo iz voda koje nisu prekomjerno izlovljene i koje je FOS certificirao kao održive. Također izbjegavamo prakse ribolova koje potiču usputni ulov ugroženih vrsta i činimo naše proizvodne procese energetski učinkovitijima koliko je to moguće. Osim toga, podupiranje neprofitnih organizacija koje aktivno rade na zaštiti oceana jako nam je blisko. Stoga nam je uvijek drago primiti nove prijedloge za održive projekte i organizacije koje možemo podržati. Slobodno nam ih pošaljite e-poštom.

Koliki je prosječni rok trajanja bočice Omega-3 Arktis ulja i kako ga treba čuvati?

Jedna bočica Omega-3 Arktisa sadrži 200 ml. Uz preporučenu dnevnu dozu od 10 ml (1 žlica) dnevno, jedna bočica će trajati oko 20 dana. Neotvorenu bočicu treba čuvati na suhom mjestu i ne višoj od 25 °C. Nakon otvaranja bočicu morate čuvati u hladnjaku i potrošiti u roku od 45 dana.

Koliki postotak EPA, DHA i vitamina sadrži Omega-3 arktičko ulje?

Sastav Omega-3 Arctic s uljem bakalara (vrijednosti izračunate na žlicu (10 ml)):

EPA (eikozapentaenska kiselina) = 700 mg,
DHA (dokozaheksaenska kiselina) = 1.060 mg,
Vitamin A = 546 IU
Vitamin E = 8,8 mg (mješoviti tokoferol).

Omega-3 Arctic ne sadrži jod.

Koliko joda sadrži Omega-3 Arktis?

Prirodno sadržani jod značajno se filtrira tijekom nježnog procesa pročišćavanja. Laboratorijske analize NORSAN Omega-3 Arktisa potvrđuju sadržaj joda < 10 µg po preporučenoj dnevnoj dozi (10 ml).

Možete li predozirati ulje i ako da, što se tada događa

Predoziranje je moguće, ali vrlo teško ostvarivo. Teoretski, to bi zahtijevalo uzimanje više od trećine boce dnevno. Posljedice predoziranja bi bile:

– Pojava modrica i
– Razrjeđivanje krvi.

Od čega se sastoji Omega-3 Arktis?

Omega-3 Arktis (200 ml) s okusom limuna prirodno je visokodozirano, ali nekoncentrirano ulje bakalara iz 100% arktičke divlje ribe.

Sastojci:
Riblje ulje (ulje bakalara iz sjevernog Atlantika), miješani tokoferoli (vitamin E), organsko ulje limuna.

Od koje ribe se dobiva Omega-3 Arktis riblje ulje?

Omega-3 Arktis sastoji se od ulja bakalara (bogatog DHA). Sadržano ulje bakalara potječe iz održivog ribarstva (divlji ulov) i proizvodi se u Norveškoj. Za kvalitetu ulja bakalara ključan je pravilan odabir sirovine – bakalara. Hranjivim tvarima bogat hladni Arktički ocean, gdje bakalar raste i živi, ​​osigurava jedinstvenu i visoku kvalitetu. Prirodno Omega-3 Arktis ulje bakalara dolazi od divljeg ulovljenog bakalara. Područje ulova nalazi se neposredno uz norvešku obalu. Ulovljena riba se prerađuje u roku od 2 sata. Kako bi ulov bio što svježiji, brodovi ribarske flote svakodnevno uplovljavaju u luku.

Što se dugoročno nakuplja u ljudskom tijelu unatoč niskim razinama zagađivača u ulju?

Naše tijelo ima sposobnost eliminirati zagađivače. To se može učiniti kroz organe kožu, bubrege, jetru, limfu i crijeva. Zbog vrlo niske razine štetnih tvari u NORSAN ulju bakalara, unos ulja bakalara je bezopasan s obzirom na toksične sastojke. Niske razine štetnih tvari naše tijelo prepoznaje i izbacuje prirodnim putem.

Omega-3 Capsules

Ima li teških metala u Omega-3 kapsulama?

Kako oceani postaju sve zagađeniji, to utječe i na ribe u svjetskim oceanima. Što je riba niže u hranidbenom lancu, to su više razine PCB-a i teških metala. Na primjer, sardine imaju niže razine od bakalara.

Riblje ulje NORSAN, koje koristimo za naše Omega-3 kapsule, pažljivo je pročišćeno od PCB-a i teških metala u Norveškoj. Stoga ulje također pokazuje najbolje vrijednosti u ovom pogledu: Manje od jedne petine maksimalne granice EU-a i usporedno samo 2% količina sadržanih u porciji (100 g) bakalara. Ako se dnevno uzimaju 4 kapsule Omega-3 kapsula, to predstavlja samo oko 10% prosječnog dnevnog unosa PCB-a iz druge hrane.

Kada i kako najbolje uzimati Omega-3 kapsule?

Omega-3 kapsule možete bez problema uzimati u bilo koje doba dana. Kako bi tijelo optimalno apsorbiralo i preradilo omega-3 kapsule, preporučujemo uzimanje kapsula u kasnim poslijepodnevnim satima jer je bioraspoloživost najbolja tijekom dana. Kapsule možete uzimati prije ili poslije obroka – ali to nije obavezno. Uzmite kapsule s dovoljno vode.

Koja je preporučena dnevna doza?

Preporučena dnevna doza je 4 kapsule koje sadrže 1500 mg omega-3 masnih kiselina. Nemojte prekoračiti preporučeni dnevni unos osim ako vam liječnik nije drugačije propisao.

Koja se želatina koristi u proizvodima?

Želatina koja se koristi u NORSAN Omega-3 kapsulama (Total, Arctic, KIDS Jelly) je goveđa želatina. Modificirani krumpirov škrob koristi se u našim Omega-3 veganskim kapsulama.

Koje se riblje ulje nalazi u kapsulama i od koje ribe dolazi?

Za kvalitetu Omega-3 kapsula odlučujuća je kvaliteta ribljeg ulja, a time i pravilan odabir sirovine – ribe. Omega-3 kapsule sadrže isto riblje ulje koje koristimo za naš Omega-3 Total. Ribe koje se koriste za NORSAN riblje ulje uglavnom su male dubokomorske ribe iz divljeg ulova kao što su sardine, skuše i inćuni. Oni se hvataju, obrađuju odmah na brodu i hlade. Riba dolazi isključivo iz Atlantika. NORSAN riblje ulje ne dobiva se kao nusproizvod iz riblje jetre, već izravno iz ribljeg mesa. Često između ulova i prijenosa u proizvodnju prođu samo 4 sata.

Koji je aspekt održivosti ribljeg ulja Omega-3 kapsula?

NORSAN-u je dodijeljen jedan od najprestižnijih certifikata u industriji „Prijatelj mora“. To jamči doprinos zaštiti okoliša, a posebno svjetskih oceana od strane objektivnog tijela za ispitivanje. Između ostalog, namjerava se osigurati očuvanje globalnog morskog staništa. Iz tog razloga, našu ribu nabavljamo samo iz voda koje nisu prekomjerno izlovljene i koje je FOS certificirao kao održive. Također izbjegavamo prakse ribolova koje potiču usputni ulov ugroženih vrsta i činimo naše proizvodne procese energetski učinkovitijima koliko je to moguće. Osim toga, podupiranje neprofitnih organizacija koje aktivno rade na zaštiti oceana jako nam je blisko. Stoga nam je uvijek drago primiti nove prijedloge za održive projekte i organizacije koje možemo podržati. Slobodno nam ih pošaljite e-poštom.

Kolika bi trebala biti doza za djecu?

Djeca i adolescenti također mogu bez problema uzimati omega-3 kapsule. Treba se pridržavati sljedećeg pravila: 2000 mg Omega-3 masnih kiselina (5 kapsula) prikladno je za odraslu osobu koja teži 70 kg ili više. To znači da dijete težine 35 kg treba uzimati 2 1/2 kapsule dnevno.

Posebno za potrebe djece razvili smo Omega-3 Fisk. Za dobar razvoj djeteta važne su dvije morske Omega-3 masne kiseline EPA i DHA. Stoga Omega-3 Fisk sadrži kombinaciju ulja bakalara (bogato DHA) i ribljeg ulja (bogato EPA) u odgovarajućem omjeru.

Kolika mora biti terapijska doza da bi se postigao pozitivan učinak

Terapeutska doza je preko 2000 mg Omega-3 masnih kiselina dnevno. To odgovara cca. 5 kapsula Omega-3. Ova preporuka za doziranje temelji se na empirijskim vrijednostima više od 3000 analiza masnih kiselina i stoga se smatra empirijski ispitanim?

Koliki je prosječni rok trajanja Omega-3 kapsula i kako je treba čuvati?

Jedna boca Omega-3 kapsula sadrži 120 kapsula. Uz preporučenu dnevnu dozu od 4 kapsule dnevno, jedna boca traje oko 30 dana. Neotvorenu bocu čuvajte na suhom mjestu i ne višoj od 25°C. Nakon što otvorite bocu, možete je bez problema nastaviti čuvati na suhom – nije potrebno čuvati u hladnjaku. Molimo pogledajte proizvod za minimalni rok trajanja.

Koliki postotak EPA, DHA i vitamina sadrže Omega-3 kapsule?

Sastav Omega-3 ukupno s ribljim uljem (vrijednosti izračunate na jednu žlicu (8 ml)):

EPA (eikozapentaenska kiselina) = 856 mg,
DHA (dokozaheksaenska kiselina) = 368 mg,
Vitamin E = 2,4 mg (mješoviti tokoferol).

Koliko je velika kapsula?

Jedna kapsula je veličine oko 2,5 cm.

Koliko ribljeg ulja i Omega-3 masnih kiselina sadrži jedna kapsula?

Jedna kapsula sadrži 1 gram ribljeg ulja. To odgovara 375 mg Omega-3 masnih kiselina po kapsuli.

Moram li podrignuti nakon uzimanja kapsula?

Visoka kvaliteta sirovina znači da nema neugodnog podrigivanja nakon uzimanja Omega-3 kapsula. Bitna je “svježina” ulja. Između ulova ribe i obrade prođe samo četiri sata. Jedinstven i nježan proces obrade i pročišćavanja osigurava visoku kvalitetu NORSAN ribljeg ulja. Zbog ovih čimbenika nema neugodnog podrigivanja nakon gutanja.

Što se dugoročno nakuplja u ljudskom tijelu unatoč niskim razinama zagađivača u ulju?

Naše tijelo ima sposobnost eliminirati zagađivače. To se može učiniti putem organa kože, bubrega, jetre, limfe i crijeva. Zbog vrlo niskog opterećenja NORSAN ribljeg ulja onečišćujućim tvarima, unos ribljeg ulja je bezopasan s obzirom na toksične sastojke. Male količine štetnih tvari naše tijelo prepoznaje i izbacuje prirodnim putem.

Zašto se Omega-3 kapsule dijelom sastoje od ekstrakta ružmarina?

Višestruko nezasićene Omega-3 masne kiseline vrlo su osjetljive i mogu se lako razgraditi. Za zaštitu osjetljivih masnih kiselina, Omega-3 kapsule sadrže ekstrakt ružmarina kao prirodnog, snažnog antioksidansa.

Omega-3 Kids

Ima li teških metala u Omega-3 Fisk?

Kako oceani postaju sve zagađeniji, to utječe i na ribe u svjetskim oceanima. Što je riba niže u hranidbenom lancu, to su više razine PCB-a i teških metala. Primjerice, sardine imaju nižu vrijednost od bakalara.

NORSAN riblje ulje i ulje bakalara pažljivo su pročišćeni od PCB-a i teških metala u Norveškoj. Stoga Omega-3 Fisk ulje također pokazuje najbolje vrijednosti u ovom pogledu: Manje od jedne petine maksimalne granice EU-a i usporedno samo 2% količina sadržanih u porciji (100 g) bakalara. Ako se dnevno konzumira jedna čajna žličica Omega-3 Fisk Oil, to predstavlja samo oko 10% prosječnog dnevnog unosa PCB-a iz druge hrane.

Je li proizvod bez glutena?

Da, svi proizvodi su bez glutena.

Kada i kako moje dijete treba uzimati Omega-3 Fisk?

Omega-3 Fisk se bez problema može uzimati u bilo koje doba dana. Kako bi tijelo optimalno apsorbiralo i preradilo Omega-3 ulje, preporučamo uzimanje ulja u kasnim poslijepodnevnim satima jer je bioraspoloživost najbolja tijekom dana. Na primjer, Omega-3 Fisk možete dati svom djetetu ujutro u kašici, jogurtu ili musliju.

Kakav je okus Omega-3 Fisk ulja?

Primarni okus je maslinovo ulje i naranča. Ulje nema riblji okus i stoga ima vrlo ugodan okus bez podrigivanja.

Koja je preporučena dnevna doza?

Dnevna doza varira ovisno o dobi djeteta. Preporučujemo:

– Djeca od 2 do 5 godina pola žličice (2,5 ml) dnevno.
– Djeca starija od 6 godina jednu žličicu (5 ml) dnevno.

Sadrži 560 mg omega-3 masnih kiselina ili 1120 mg omega-3 masnih kiselina.

Nemojte prekoračiti preporučeni dnevni unos osim ako vam liječnik nije drugačije odredio.

Koji je aspekt održivosti Omega-3 ulja za djecu?

NORSAN je nagrađen jednim od najprestižnijih certifikata u industriji, “Prijatelj mora”. To jamči doprinos zaštiti okoliša, a posebno svjetskih oceana od strane objektivnog tijela za ispitivanje. Između ostalog, namjerava se osigurati očuvanje globalnog morskog staništa. Iz tog razloga, našu ribu nabavljamo samo iz voda koje nisu prekomjerno izlovljene i koje je FOS certificirao kao održive. Također izbjegavamo prakse ribolova koje potiču usputni ulov ugroženih vrsta i činimo naše proizvodne procese energetski učinkovitijima koliko je to moguće. Osim toga, podupiranje neprofitnih organizacija koje aktivno rade na zaštiti oceana jako nam je blisko. Stoga nam je uvijek drago primiti nove prijedloge za održive projekte i organizacije koje možemo podržati. Slobodno nam ih pošaljite e-poštom.

Koliki je prosječni rok trajanja bočice Omega-3 Fisk ulja i kako ga treba čuvati?

Jedna bočica Omega-3 Fisk sadrži 150 ml. Uz preporučenu dnevnu dozu od 5 ml (1 žličica) dnevno, jedna bočica će trajati oko 30 dana. Neotvorenu bočicu treba čuvati na suhom mjestu i ne višoj od 25 °C. Nakon otvaranja bočicu morate čuvati u hladnjaku i potrošiti u roku od 45 dana.

Koliki postotak EPA, DHA i vitamina sadrži Omega-3 Fisk ulje?

Sastav Omega-3 Fisk s ribljim uljem i uljem bakalara (vrijednosti izračunate na jednu žličicu (5 ml)):

EPA (eikozapentaenska kiselina) = 530 mg,
DHA (dokozaheksaenska kiselina) = 371 mg,
Vitamin A = 239 IU
Vitamin E = 3,6 mg (mješoviti tokoferol).

Moje dijete ima problema s uzimanjem čistog ulja, što mogu učiniti?

Uzimanje čistog ulja, bez obzira na to radi li se o ribljem, maslinovom ili repičinom ulju, za mnoge je u prvi mah nepoznato – pogotovo za najmlađe među nama. To apsolutno možemo razumjeti, stoga preporučujemo da ulje jednostavno uvrstite u svakodnevnu prehranu djeteta. Pokušajte dodati žličicu Omega-3 Fisk u djetetov sok, jogurt ili žitarice.

Možete li predozirati ulje i ako da, što se tada događa

Predoziranje je moguće, ali vrlo teško ostvarivo. Teoretski, to bi zahtijevalo uzimanje više od trećine boce dnevno. Posljedice predoziranja bi bile:

– Pojava modrica i
– Razrjeđivanje krvi.

Od čega se sastoji Omega-3 Fisk?

Omega-3 Fisk sadrži kombinaciju ulja bakalara (bogato DHA) i ribljeg ulja (bogato EPA) u odgovarajućem omjeru. Tome je dodano 20% organskog hladno prešanog maslinovog ulja kao antioksidans i organsko ulje naranče za okus naranče.

Sastojci:
Riblje ulje, maslinovo ulje, miješani tokoferol (vitamin E), organsko ulje naranče.

Od koje ribe se dobiva Omega-3 Fisk riblje ulje?

Omega-3 Fisk sastoji se od ulja bakalara (bogatog DHA) i ribljeg ulja (bogatog EPA). Sadržana riblja ulja potječu iz održivog ribarstva (ulovljena u divljini) i proizvedena su u Norveškoj. Za kvalitetu ribljeg ulja ključan je pravilan odabir sirovine – ribe. Uglavnom za riblje ulje love se male dubokomorske ribe iz divljeg ulova kao što su sardine, skuše i inćuni te se odmah prerađuju i hlade na brodu. Riba dolazi isključivo iz Atlantika. Bakalar prerađen u ulju bakalara također dolazi iz divljeg ulova, iz Arktičkog oceana uz norvešku obalu. Za oba ulja veliku važnost pridajemo svježini ulja, tako da od ulova do prerade često prođe samo 2 do 4 sata.

Postoji li biljno Omega-3 ulje za vegane ili vegetarijance?

Laneno i konopljino ulje imaju visok udio Omega-3 masnih kiselina u obliku α-linolenske kiseline (ALA). Problem je u tome što tijelo prvo mora pretvoriti masnu kiselinu ALA u zapravo važne masne kiseline EPA i DHA. Međutim, naši enzimi mogu pretvoriti samo najviše 10% ALA u EPA i čak najviše 0,5% u DHA. Čak i uz vrlo visok unos ALA, stoga nije moguće postići dobre vrijednosti za EPA i DHA – zapravo važne Omega-3 masne kiseline.

Biljno Omega-3 ulje, s visokim udjelom morskih Omega-3 masnih kiselina (EPA i DHA), je Omega-3 vegansko. Sa samo jednom čajnom žličicom dnevno unosite 2000 mg vrijednih morskih masnih kiselina – 100% bez ribe. Omega-3 Vegan mogu bez problema uzimati i djeca i adolescenti. Treba se pridržavati sljedećeg pravila: 2000 mg Omega-3 masnih kiselina (1 žličica/5 ml) prikladno je za odraslu osobu koja teži 70 kg ili više. To znači na primjer za dijete od 35 kg 1/2 žličice omega-3 dnevno ili 1 žličicu svaki drugi dan.

Što se dugoročno nakuplja u ljudskom tijelu unatoč niskim razinama zagađivača u ulju?

Naše tijelo ima sposobnost eliminirati zagađivače. To se može učiniti putem organa kože, bubrega, jetre, limfe i crijeva. Zbog vrlo niske razine štetnih tvari u NORSAN ribljem ulju i ulju bakalara, unos ribljeg ulja je bezopasan s obzirom na toksične sastojke. Niske razine štetnih tvari naše tijelo prepoznaje i izbacuje prirodnim putem.

Omega-3 Total

Ima li teških metala u Omega-3 Total ribljem ulju?

Kako oceani postaju sve zagađeniji, to utječe i na ribe u svjetskim oceanima. Što je riba niže u hranidbenom lancu, to su više razine PCB-a i teških metala. Na primjer, sardine imaju niže razine od bakalara.

NORSAN riblje ulje, koje koristimo za naš Omega-3 Total, pažljivo je pročišćeno od PCB-a i teških metala u Norveškoj. Stoga ulje također pokazuje najbolje vrijednosti u ovom pogledu: Manje od jedne petine maksimalne granice EU-a i usporedno samo 2% količina sadržanih u porciji (100 g) bakalara. Ako se dnevno konzumira jedna žlica ukupnog Omega-3 ulja, to predstavlja samo oko 10% prosječnog dnevnog unosa PCB-a iz druge hrane.

Imam pitanja o sadržanom vitaminu D?

Dnevna doza, 1 žlica/8 ml, sadrži 2000 mg omega-3 i 20µg vitamina D3/800 IU.

Vitamin D3 dolazi iz ovčje vune i dodaje se naknadno u naš Omega-3 Total, jer neizbježni korak pročišćavanja ribljeg ulja također uklanja vitamin D ribe iz ribljeg ulja.

Je li proizvod bez glutena?

Da, svi proizvodi su bez glutena.

Je li unos Omega-3 Total siguran za osobe koje pate od alergije na histamin?

Uzimanje Omega-3 Total je neproblematično. Zbog slabe topivosti histamina u mastima, profesionalno proizvedeno riblje ulje je neškodljivo u odnosu na histamin i stoga nema nuspojava kod osoba s intolerancijom na histamin.

Kada i kako najbolje uzimati Omega-3 Total?

Omega-3 Total možete bez problema uzimati u bilo koje doba dana. Kako bi tijelo optimalno apsorbiralo i preradilo omega-3 ulje, preporučamo uzimanje ulja u kasnim poslijepodnevnim satima jer je prema nekim studijama bioraspoloživost najbolja tijekom dana. Slobodno možete uzimati ulje uz obrok ili uz obrok – ali to nije nužno.

Kakav je okus Omega-3 Total ulja?

Primarni okus je maslinovog ulja. Ulje nema riblji okus i stoga ima vrlo ugodan okus bez podrigivanja. Okus limun sadrži i biološko ulje limuna koje dodatno pridonosi pozitivnom okusu.

Koja je preporučena dnevna doza Omega- 3 Total ulja?

Preporučena dnevna doza je 8 ml, što odgovara jednoj žlici. Nemojte prekoračiti navedeni preporučeni dnevni unos, osim ako Vam liječnik drugačije ne prepiše.

Koji je aspekt održivosti Omega-3 Total ribljeg ulja?

NORSAN-u je dodijeljen jedan od najprestižnijih certifikata u industriji „Prijatelj mora“. To jamči doprinos zaštiti okoliša i, prije svega, svjetskih oceana od strane objektivnog ispitnog tijela. Između ostalog, želi se osigurati očuvanje morskog staništa. Iz tog razloga, našu ribu nabavljamo samo iz voda koje nisu prekomjerno izlovljene i koje je FOS certificirao kao održive. Također izbjegavamo prakse ribolova koje potiču usputni ulov ugroženih vrsta i činimo naše proizvodne procese energetski učinkovitijima koliko je to moguće. Osim toga, podupiranje neprofitnih organizacija koje aktivno rade na zaštiti oceana jako nam je blisko. Stoga nam je uvijek drago primiti nove prijedloge za održive projekte i organizacije koje možemo podržati. Slobodno nam ih pošaljite e-poštom.

Kolika bi trebala biti doza za djecu?

Djeca i adolescenti također mogu bez problema uzimati Omega-3 Total. Treba se pridržavati sljedećeg pravila: 2000 mg omega-3 masnih kiselina (1 žlica/8 ml) prikladno je za odraslu osobu koja teži 70 kg ili više. Na primjer, za dijete od 35 kg to znači 1/2 žlice ili 1 čajna žličica Omega-3 Total dnevno.

Posebno za potrebe djece razvili smo Omega-3 Kids. Za dobar razvoj djeteta važne su dvije morske omega-3 masne kiseline EPA i DHA. Stoga Omega-3 Kids sadrži kombinaciju ulja bakalara (bogato DHA) i ribljeg ulja (bogato EPA) u odgovarajućem omjeru.

Kolika mora biti terapijska doza da bi se postigao pozitivan učinak?

Terapeutska doza je preko 2000 mg Omega-3 masnih kiselina dnevno. To odgovara jednoj žlici Omega-3 Total Oil. Ova preporuka za doziranje temelji se na empirijskim vrijednostima više od 3000 analiza masnih kiselina i stoga se smatra empirijski ispitanim.

Stoga za preventivnu njegu vašeg tijela vrijedi stalni unos također jedne žlice Omega-3 Total dnevno.

Koliki je prosječni rok trajanja bočice Omega-3 Total ulja i kako ga treba čuvati?

Jedna bočica Omega-3 Total sadrži 200 ml. Uz preporučenu dnevnu dozu od 8 ml (1 žlica) dnevno, jedna bočica će trajati oko 25 dana. Neotvorenu bočicu treba čuvati na suhom mjestu i ne višoj od 25°C. Otvorenu bočicu morate čuvati u hladnjaku i potrošiti u roku od 45 dana.

Koliki postotak EPA, DHA, vitamina i proteina sadrži Omega-3 Total ulje?

Sastav Omega-3 Total s ribljim uljem (vrijednosti izračunate na jednu žlicu (8 ml)):

EPA (eikozapentaenska kiselina) = 1,120 mg,
DHA (dokozaheksaenska kiselina) = 536 mg,
Vitamin D = 20 mikrograma / 800 IU,
vitamin E = 3,2 mg (mješoviti tokoferol) i
bjelančevine = 0,0 g, kako je prilagođeno iz njega

Možete li predozirati ulje i ako da, što se tada događa

Predoziranje je moguće, ali vrlo teško ostvarivo. Teoretski, to bi zahtijevalo uzimanje više od trećine boce dnevno. Posljedice predoziranja bi bile:

– Pojava modrica i
– Razrjeđivanje krvi.

Od čega se sastoji Omega-3 Total?

Omega-3 Total (200 ml) sastoji se od prirodnog visokodoziranog, ali nekoncentriranog ribljeg ulja iz divlje ulovljene ribe i organskog hladno prešanog maslinovog ulja kao antioksidansa i organskog ulja limuna (dostupno i kao prirodno).

Sastojci:

Riblje ulje, maslinovo ulje, kolekalciferol (vitamin D), miješani tokoferol (vitamin E), organsko ulje limuna.

Od koje ribe se dobiva Omega-3 Total riblje ulje?

Odlučujuća za kvalitetu ribljeg ulja je pravilan odabir sirovine – ribe. Uglavnom se lovi mala dubinska riba iz divljeg ulova kao što su sardine, skuše i inćuni te se odmah obrađuju i hlade na brodu. Riba dolazi isključivo iz Atlantika. NORSAN riblje ulje ne dobiva se kao nusproizvod iz riblje jetre, već izravno iz ribljeg mesa. Često između ulova i prijenosa u proizvodnju prođu samo 4 sata.

Postoji li biljno Omega-3 ulje za vegane ili vegetarijance?

Laneno i konopljino ulje imaju visok udio Omega-3 masnih kiselina u obliku α-linolenske kiseline (ALA). Problem je u tome što tijelo prvo mora pretvoriti masnu kiselinu ALA u zapravo važne masne kiseline EPA i DHA. Međutim, naši enzimi mogu pretvoriti samo najviše 10% ALA u EPA i čak najviše 0,5% u DHA. Čak i uz vrlo visok unos ALA, stoga nije moguće postići dobre vrijednosti EPA i DHA – zapravo važnih omega-3 masnih kiselina.

Biljno Omega-3 ulje, s visokim udjelom morskih Omega-3 masnih kiselina (EPA i DHA), je Omega-3 vegansko. Sa samo jednom čajnom žličicom dnevno unosite 2000 mg vrijednih morskih masnih kiselina – 100% bez ribe.

Zašto se Omega-3 Total dijelom sastoji od maslinovog ulja?

Omega-3 Total ulje sastoji se od oko 25% hladno prešanog organskog maslinovog ulja. Masline se beru rano, prešaju unutar maksimalno 4 sata i na taj način jamče visok postotak polifenola koji uz blagotvorne omega-3 masne kiseline imaju vrlo dobro antioksidativno djelovanje u ribljem ulju. Višestruko nezasićene masne kiseline Omega-3 zapravo su vrlo osjetljive i mogu se lako razgraditi. Za zaštitu osjetljivih masnih kiselina Omega-3 Total ulje sadrži organsko i hladno prešano maslinovo ulje s flavonoidima kao prirodnim snažnim antioksidansom.

Omega-3 Vegan

Ima li teških metala u Omega-3 Vegan?

Ulje veganske alge Omega-3 uzgojeno je s niskim sadržajem zagađivača. Zbog održivog uzgoja, alge, a time ni ulje algi, nisu izloženi prirodnim zagađivačima, teškim metalima i PCB-ima svjetskih oceana. Unatoč svemu tome, ulje algi se tijekom proizvodnje čisti i provjerava.

Imam pitanja o sadržaju vitamina D u NORSAN Vegan?

Dnevna doza, 1 žličica/5 ml, sadrži 2000 mg Omega-3 i 20µg vitamina D3/800 IU.

Vitamin D sadržan u Omega-3 Vegan je veganski. Veganski vitamin D dobiva se iz lišajeva (lišajeva). To su zajednice gljiva i jednog ili više fotosintetskih partnera (npr. zelene alge, cijanobakterije).

Je li proizvod bez glutena?

Da, svi proizvodi su bez glutena.

Je li unos Omega-3 Total siguran za osobe koje pate od alergije na histamin?

Uzimanje Omega-3 Total je neproblematično. Zbog slabe topivosti histamina u mastima, profesionalno proizvedeno riblje ulje je neškodljivo u odnosu na histamin i stoga nema nuspojava kod osoba s intolerancijom na histamin.

Kakav je ukus Omega-3 Vegan?

Omega-3 Vegan ima vrlo ugodan okus. Primarni okus je maslinovo ulje kao i osvježavajuće organsko ulje limuna. Korišteno limunovo ulje ima blag i svjež okus, a ne kiselo ili gorko. Omega-3 vegansko ulje nema okus po ribi ili algama i stoga ima vrlo ugodan okus bez podrigivanja.ng.

Koja je preporučena dnevna doza veganskog ulja?

Preporučena dnevna doza je 5 ml, što odgovara jednoj žličici. Nemojte prekoračiti navedenu količinu konzumacije, osim ako vam liječnik, terapeut ili ljekarnik ne prepiše drugačije.

Koji je aspekt održivosti Omega-3 veganskog ulja algi?

Omega-3 Vegan uzgaja se na održiv i ekološki prihvatljiv način. Mikroalge koje koristimo za Omega-3 Vegan ne dobivamo iz mora. Njihovim uzgojem u umjetnoj morskoj vodi čuvamo resurse i hranidbenu osnovu za ribe. Jer riba također obogaćuje svoj sadržaj omega-3 preko algi. Na taj način ne zadiremo u prirodni ekosustav mora i zaštićeni smo fond ribe i krila. Svjesni smo svoje odgovornosti prema moru i njegovim stanovnicima i zato želimo nešto vratiti. Potpora neprofitnim organizacijama posvećenim zaštiti morskih staništa posebno nam je na srcu. Znate li za neki zanimljiv projekt ili organizaciju koju vrijedi podržati? Zatim nam pošaljite svoj prijedlog e-poštom.

Kolika bi trebala biti doza za djecu?

Djeca i adolescenti također mogu bez problema uzimati Omega-3 Vegan. Ovdje se treba pridržavati sljedećeg pravila: 2000 mg omega-3 masnih kiselina (1 žličica/5 ml) prikladno je za odraslu osobu koja teži 70 kg ili više. Sredstva za bspw 35 kg teško dijete rezultira 1/2 žličice Omega-3 dnevno ili 1 žličicu svaka 2. dana.<

Posebno za potrebe djece razvili smo Omega-3 Fisk. Za dobar razvoj djeteta važne su dvije morske omega-3 masne kiseline EPA i DHA. Stoga Omega-3 Fisk sadrži kombinaciju ulja bakalara (bogato DHA) i ribljeg ulja (bogato EPA) u odgovarajućem omjeru – kao alternativa bez ribe, Omega-3 Vegan savršeno je prikladna.

Kolika mora biti terapijska doza da bi se postigao pozitivan učinak?

Terapeutska doza je preko 2000 mg omega-3 masnih kiselina dnevno. To odgovara jednoj čajnoj žličici omega-3 veganskog ulja. Ova preporuka za doziranje temelji se na empirijskim vrijednostima više od 3000 analiza masnih kiselina i stoga se smatra empirijski ispitanim.

Stoga za preventivnu njegu vašeg tijela vrijedi stalni unos također jedne čajne žličice Omega-3 Vegan dnevno.

Koliki postotak EPA i DHA sadrži Omega-3 vegansko ulje?

Sastav Omega-3 Vegan s uljem algi (vrijednosti izračunate na jednu žličicu (5 ml)):<
EPA (eikosapentaenska kiselina) = 609 mg,
DHA (dokozaheksaenska kiselina) = 1,158 mg.

Koliko joda sadrži Omega-3 Vegan?

Prirodno sadržani jod značajno se filtrira tijekom nježnog procesa pročišćavanja. Laboratorijske analize NORSAN Omega-3 Vegan potvrđuju sadržaj joda < 1 µg po preporučenoj dnevnoj dozi (5 ml).

 

Koliko u prosjeku traje jedna bočica Omega-3 Vegan ulja i kako ga treba čuvati?

Jedna bočica Omega-3 Vegan sadrži 100 ml. Uz preporučenu dnevnu dozu od 5 ml (1 žličica) dnevno, jedna bočica će trajati oko 20 dana. Neotvorenu bočicu treba čuvati na suhom mjestu i ne višoj od 25 °C. Nakon otvaranja bočicu morate čuvati u hladnjaku i potrošiti u roku od 30 dana.

Možete li predozirati ulje i ako da, što se tada događa

Predoziranje je moguće, ali vrlo teško ostvarivo. Teoretski, to bi zahtijevalo uzimanje više od trećine boce dnevno. Posljedice predoziranja bi bile:

– Pojava modrica i
– Razrjeđivanje krvi.

Od čega se sastoji Omega-3 Vegan?

Omega-3 Vegan (100 ml) sastoji se od jedinstvene kombinacije biljnog ulja algi s visokim dozama, kao i hladno prešanog maslinovog ulja iz kontroliranog organskog uzgoja kao antioksidansa i organskog ulja limuna.

Sastojci:
Ulje algi (Schizochytrium sp.), maslinovo ulje, humektans (suncokretovo ulje), ekstrakt ružmarina, antioksidans (tokoferoli, askorbil palmitat), organsko limunovo ulje.

 

Od kojih se algi dobiva Omega-3 vegansko ulje algi?

Za kvalitetu ulja algi odlučujući je pravilan odabir sirovine – odnosno algi. Mikroalge, Schizochytrium sp., čine osnovu za naše vegansko ulje algi. Ova vrsta alge je morska mikroalga i sastoji se od mikroskopskih jednostaničnih algi. Ova vrsta algi porijeklom je iz šuma mangrova na tropskim obalama. Hrani se isključivo organskim i biljnim tvarima, poput mrtvog lišća. Posebnost ove alge je što stvara dvije tako važne morske Omega-3 masne kiseline, DHA i EPA.

Što treba uzeti u obzir pri uzimanju Omega-3 Vegan?

Omega-3 Vegan možete bez problema uzimati u bilo koje doba dana. Kako bi tijelo optimalno apsorbiralo i preradilo Omega-3 ulje, preporučamo uzimanje ulja u kasnim poslijepodnevnim satima jer je bioraspoloživost najbolja tijekom dana. Možete slobodno uzimati ulje uz obrok ili uz obrok – ali to nije obavezno.

Zašto se Omega-3 Vegan dijelom sastoji od maslinovog ulja?

Omega-3 vegansko ulje sastoji se od oko 25% hladno prešanog organskog maslinovog ulja. Masline se beru rano, prešaju unutar najviše 4 sata i na taj način jamče visok postotak polifenola koji uz blagotvorne omega-3 masne kiseline imaju vrlo dobro antioksidativno djelovanje u omega-3 uljima. Zapravo, višestruko nezasićene omega-3 masne kiseline vrlo su osjetljive i mogu se lako razgraditi. Za zaštitu osjetljivih masnih kiselina Omega-3 vegansko ulje sadrži organsko i hladno prešano maslinovo ulje s flavonoidima kao prirodnim snažnim antioksidansom.

Order

Are there shipping costs?

Shipping within Germany or to Austria is done with DHL. Free shipping from an order value of 30.00 €. If the minimum order value is not reached, shipping costs of 4,00€ will be charged.

For all other European countries there are also shipping costs of 4,00€, for an invoice amount up to 30,00€. After that, shipping and delivery is free of charge.

Delivery to Switzerland is not possible. You can order directly in Switzerland through our distributor www.swissmedicalplus.ch!

Do you also deliver to Switzerland?

Delivery to Switzerland is not possible. You can order directly in Switzerland via our distribution partner www.swissmedicalplus.ch.

Imam pitanje u vezi primljene narudžbe.


Ako vaš paket, roba ili račun ne ispunjavaju vaša očekivanja ili imate opća pitanja o primljenoj narudžbi, obratite nam se izravno: na mail info@norsa.si ili na telefon: +38641 702 206

Kako mogu naručiti?

Imate nekoliko mogućnosti naručiti od nas:

  • Putem online trgovine: jednostavno stavite proizvode po izboru u košaricu, unesite svoje podatke, željeni način plaćanja, potvrdite narudžbu i nekoliko dana kasnije dobit ćete svoja Omega-3 ulja ili kapsule.
  • Telefonom: Možete nam naručiti telefonom u bilo koje vrijeme. Bez obzira kupujete li prvi put ili ne. Ukoliko nas ne možete dobiti telefonom, ostavite poruku ili svoju narudžbu na našoj telefonskoj sekretarici. Pozvat ćemo vas u najkraćem mogućem roku ili odmah preuzeti narudžbu. Naš broj telefona: +386 41 702 206
  • Poštom: Slobodno nam pošaljite svoju narudžbu poštom, bit će odmah obrađena. Naravno, potvrdit ćemo vašu narudžbu. Naša e-mail adresa: tatjana.seneker@norsan.si

 

Moj paket nije stigao. Što mogu učiniti?

Ukoliko niste primili svoju pošiljku u roku od 5 radnih dana, pošaljite nam kratku povratnu informaciju kako bismo zajedno mogli pratiti trenutni status vašeg paketa. Pozovite nas na +38641 702 206 ili pišite na tatjana.seneker@norsan.si.

Od pošte sam dobio informaciju da mi je paket oštećen. Što to znači?

Ako ste primili obavijest, da je vaša roba oštećena tijekom dostave, to je obično razbijena boca ili slično. Pošiljku će potom  dostavna služba prepakirati i poslati natrag nama. Slobodno nas kontaktirajte izravno nakon što primite podatke, a mi ćemo vam ponovno poslati narudžbu.