Budućnost je u ulju algi

100 % vegansko ulje algi, bogato sa Omega-3

  • norsan omega-3 vegan bottle and box

    Omega-3 Vegan olje

    31,90 
    100 % veganski i bez ribe!
      • Vegansko ulje algi: bogato EPA i DHA
      • 2.000 mg Omega-3 u dnevnoj dozi (1 čajna žličica)
      • Proizvedeno bez zagađenja i ekološki prihvatljivo
      • 800 IU vitamina D3 (vegan)
      • Djevičansko organsko maslinovo ulje kao antioksidans
      • Ugodan okus limuna (vegan)
    VIŠE O PRODUKTU
  • Omega-3 Vegan kapsule

    31,90 
    100% veganski i bez ribe!
    • S veganskim uljem algi
    • 1.700 mg Omega-3 (EPA & DHA) u dnevnoj dozi
    • Proizvedeno bez zagađenja i ekološki prihvatljivo
    • Ekstrakt ružmarina kao antioksidans
    • Bez gadnog podrigavanja
    • Posebno zgodne na putovanju
    • Omotač kapsule je napravljen od škroba tapioke (bez karagenana)
    VIŠE O PRODUKTU
  • Akcija!

    Omega-3 Vegan olje + kapsule

    57,90 
    100% veganski i bez ribe!
      • Paket s kombinacijom Omega-3 Vegan ulja (100 ml) i Omega-3 Vegan kapsula (80 kom)
      • 10 % pogodnija cijena
      • Idealan izbor ako želite isprobati koji oblik Omega-3 je pravi za vas.
    VIŠE O PRODUKTU

BILJNE omega-3 IZRAVNO IZ IZVORA

Mikroalge sa svojom jedinstvenom fotosintezom osnova su našega postojanja. Sadrže ključne hranljive tvari, poput Omega-3 masnih kiselina, koje u našu prehranu dospijevaju  neizravno – s ribom i plodovima mora. Ulje algi je dobra alternativa jedenju riba. Omogućuje nam dobivanje važnih nutrijenata izravno iz izvora!

Iako su alge vrlo važne u našoj prehrani, još uvijek o njima znamo vrlo malo. To se, međutim, brzo mijenja  s novim istraživačkim i razvojnim naporima. Postoji oko milijun različitih vrsta algi, stoga je zadatak istraživanja uistinu golem i zahtijeva mnogo strpljenja.

Alge Klorella i Spirulina poznate su već nekoliko godina, ali imaju samo zanemarive razine Omega-3.

Otkrićem alge Schizochytrium dobili smo dostupne alge bogate Omega-3, koje su prava alternativa ishrani ribom. Stoga možemo očekivati ​​da će u budućnosti biti otkriveno još više vrsta algi s visokim udjelom Omega-3. Ulje s visokim udjelom algi stoga nije samo dobra alternativa jedenju ribe, već može biti i jedini način opskrbe svjetske populacije omega-3 masnim kiselinama. Kao što znamo, čak i održivi ribolov ima svoja prirodna ograničenja. Međutim, uzgojene alge nude održivu alternativu. Dobro za naše zdravlje. I dobro za oceane.

 

NORSAN Ulje algi

NORSAN ulje algi dobiva se iz mikroalge Schizochytrium sp. Ova vrsta algi sastoji se od mikroskopskih jednostaničnih algi koje su posebno bogate veganskim Omega-3 masnim kiselinama DHA i EPA

Alge se uzgajaju u umjetnoj morskoj vodi, a zatim fermentiraju u vodenom okruženju. Sirova nafta ekstrahira se pomoću centrifuge. Proces je posebno nježan prema masnim kiselinama. NORSAN ulje algi prerađuje se u okruženju bez kisika jer je jedino tako optimalno zaštićeno od oksidacije. Upravo oksidacija uzrokuje neugodan miris i negativno utječe na okus. Oksidacijska vrijednost (vrijednost ToTox, koja se naziva i vrijednost “svježine”, gdje je niža to svježija) – nalazi se u niskom rasponu od 4 i tako ilustrira visoku svježinu ulja algi. Zbog kontroliranog uzgoja algi, ulje praktički ne sadrži štetne tvari.

Proces proizvodnje našeg ulja od morske trave je održiv i ekološki prihvatljiv. Morske mikroalge koje se koriste u Omega-3 Vegan ne dolaze izravno iz mora. Uzgajaju se u velikim posudama u umjetnoj morskoj vodi. Time se štede morski resursi i čuva osnovna hrana za ribe, koje unosom algi obogaćuju i svoj sadržaj Omega-3. Na taj način ne zadiremo u prirodni ekosustav mora i čuvamo bogatstvo ribe i krila.

Visoka kvaliteta i svježina

spoon with omega-3

Jedinstvena i nježna obrada osigurava visoku kvalitetu i svježinu ulja algi, što je ključno za dobar okus i ugodan miris. Visoka kvaliteta i svježina ulja osiguravaju da nakon konzumacije ulja ili kapsula neće biti neugodne nadutosti, a ujedno su oba proizvoda lako probavljiva. Ugodan okus našeg Omega-3 veganskog ulja pojačan je s nekoliko kapi prirodnog ulja limuna. 

Zbog ugodnog okusa i tekućeg oblika, tekuće ulje algi može se koristiti u kuhinji umiješavši ga u muesle, sokove ili kao preljev za salatu. Umjesto ulja, NORSAN kapsule s uljem algi možete uzimati tijekom obroka s malo tekućine