Budućnost je u ulju algi

100 % vegansko ulje algi, bogato sa Omega-3

BILJNE omega-3 IZRAVNO IZ IZVORA

Mikroalge sa svojom jedinstvenom fotosintezom osnova su našega postojanja. Sadrže ključne hranljive tvari, poput Omega-3 masnih kiselina, koje u našu prehranu dospijevaju  neizravno – s ribom i plodovima mora. Ulje algi je dobra alternativa jedenju riba. Omogućuje nam dobivanje važnih nutrijenata izravno iz izvora!

Iako su alge vrlo važne u našoj prehrani, još uvijek o njima znamo vrlo malo. To se, međutim, brzo mijenja  s novim istraživačkim i razvojnim naporima. Postoji oko milijun različitih vrsta algi, stoga je zadatak istraživanja uistinu golem i zahtijeva mnogo strpljenja.

Alge Klorella i Spirulina poznate su već nekoliko godina, ali imaju samo zanemarive razine Omega-3.

Otkrićem alge Schizochytrium dobili smo dostupne alge bogate Omega-3, koje su prava alternativa ishrani ribom. Stoga možemo očekivati ​​da će u budućnosti biti otkriveno još više vrsta algi s visokim udjelom Omega-3. Ulje s visokim udjelom algi stoga nije samo dobra alternativa jedenju ribe, već može biti i jedini način opskrbe svjetske populacije omega-3 masnim kiselinama. Kao što znamo, čak i održivi ribolov ima svoja prirodna ograničenja. Međutim, uzgojene alge nude održivu alternativu. Dobro za naše zdravlje. I dobro za oceane.

 

NORSAN Ulje algi

NORSAN ulje algi dobiva se iz mikroalge Schizochytrium sp. Ova vrsta algi sastoji se od mikroskopskih jednostaničnih algi koje su posebno bogate veganskim Omega-3 masnim kiselinama DHA i EPA

Alge se uzgajaju u umjetnoj morskoj vodi, a zatim fermentiraju u vodenom okruženju. Sirova nafta ekstrahira se pomoću centrifuge. Proces je posebno nježan prema masnim kiselinama. NORSAN ulje algi prerađuje se u okruženju bez kisika jer je jedino tako optimalno zaštićeno od oksidacije. Upravo oksidacija uzrokuje neugodan miris i negativno utječe na okus. Oksidacijska vrijednost (vrijednost ToTox, koja se naziva i vrijednost “svježine”, gdje je niža to svježija) – nalazi se u niskom rasponu od 4 i tako ilustrira visoku svježinu ulja algi. Zbog kontroliranog uzgoja algi, ulje praktički ne sadrži štetne tvari.

Proces proizvodnje našeg ulja od morske trave je održiv i ekološki prihvatljiv. Morske mikroalge koje se koriste u Omega-3 Vegan ne dolaze izravno iz mora. Uzgajaju se u velikim posudama u umjetnoj morskoj vodi. Time se štede morski resursi i čuva osnovna hrana za ribe, koje unosom algi obogaćuju i svoj sadržaj Omega-3. Na taj način ne zadiremo u prirodni ekosustav mora i čuvamo bogatstvo ribe i krila.

Visoka kvaliteta i svježina

spoon with omega-3

Jedinstvena i nježna obrada osigurava visoku kvalitetu i svježinu ulja algi, što je ključno za dobar okus i ugodan miris. Visoka kvaliteta i svježina ulja osiguravaju da nakon konzumacije ulja ili kapsula neće biti neugodne nadutosti, a ujedno su oba proizvoda lako probavljiva. Ugodan okus našeg Omega-3 veganskog ulja pojačan je s nekoliko kapi prirodnog ulja limuna. 

Zbog ugodnog okusa i tekućeg oblika, tekuće ulje algi može se koristiti u kuhinji umiješavši ga u muesle, sokove ili kao preljev za salatu. Umjesto ulja, NORSAN kapsule s uljem algi možete uzimati tijekom obroka s malo tekućine