NORSAN maslinovo ulje

Najbolje na svijetu?

Najbolje maslinovo ulje na svijetu?

Maslinovo ulje koje koristimo u našim Omega-3 uljima NORSAN Total, Vegan i Kids proizvodi se pod brendom Oro del Desierto. Maslinar Rafael i njegova obitelj pri uzgoju maslina poštuju stroge ekološke smjernice, a njegovo izvrsno maslinovo ulje redovito dobiva vrhunska priznanja. Ponosni smo što možemo koristiti ovo visoko cijenjeno maslinovo ulje u našim proizvodima jer je samo najbolje dovoljno dobro.

Maslinici se nalaze u maloj dolini u Tabernasu (Almería) u južnoj Španjolskoj u blizini grada Malage, gdje više od 3.000 sunčanih sati godišnje i suha, stabilna klima doprinose kvaliteti ove posebne hrane. Jedinstvena je i po svom zemljopisnom položaju, koji dobiva vodu za navodnjavanje izravno iz masiva Sierra Nevade.

Redovito posjećujemo Rafaela u njegovom masliniku. Ne samo zato što je tamo lijepo, već zato što vjerujemo da je osobni i dobar odnos od pomoći u osiguravanju visoke i dosljedne kvalitete.

“Oro del Desierto” nije samo organski uzgojen i bogat polifenolima, već ima i fantastičan okus – s blagom notom papra, kao i sva dobra maslinova ulja.

Masline se cijede odmah nakon berbe, obično unutar dva sata.

Odabrali smo maslinovo ulje jer je bogato polifenolima. Ovi važni antioksidansi štite osjetljive Omega-3 masne kiseline na njihovom putu kroz naše tijelo i osiguravaju da neozlijeđeni dođu tamo gdje je potrebno našem tijelu.

Zdravstvene prednosti maslinovog ulja potvrđene znanstvenim studijama

Maslinovo ulje igra važnu ulogu u različitim prehrambenim filozofijama. Dobrobiti redovite konzumacije maslinovog ulja potvrđene su u nekoliko znanstvenih istraživanja. Naravno, nisu sva maslinova ulja ista.

Visokokvalitetno maslinovo ulje karakteriziraju mnogi čimbenici.

Ekološka poljoprivreda osigurava sustav upravljanja koji je usmjeren na dobivanje najkvalitetnije hrane, poštivanje okoliša i održavanje plodnosti tla, bez upotrebe štetnih kemijskih proizvoda.

Osim toga, vrijeme od berbe do berbe trebalo bi biti malo, u najboljem slučaju istog dana. Kratko vrijeme od berbe do prešanja osigurava veći sadržaj polifenola, koji su važni antioksidansi. Što više polifenola ima u ulju, to ulje bolje pridonosi zaštiti od slobodnih radikala.

I za kraj, dobro maslinovo ulje mora biti dobrog okusa.

Želite li bolje upoznati Rafaela, njegov rad i njegovu obitelj, preporučamo da pogledate video (snimljen na talijanskom, ali s engleskim titlovima). Teško je zamisliti bolji uvid u proizvodnju maslinovog ulja.

PROIZVODI S NORSAN MASLINOVIM ULJEM

Organsko i bogato polifenolima