Omega-3 tjestenina u jednom loncu
Ponestaje vam ideja za brz, zdrav i ukusan ručak ili večeru u kojoj će uživati cijela obitelj? Za pripremu ove ukusne tjestenine, koja je pogodna i za vegetarijance i vegane, potrebna vam je samo jedna posuda, a do sada je uvjerila sve. Izvrsna kombinacija listova svježeg špinata s cherry rajčicama i kremastim umakom.
Sastojci za 2 osobe:
- 250 g tjestenine od cijelog zrna
- 500 ml juhe od povrća
- 100 g feta sira
- 2 žlice krem sirnog namaza
- 1 luk
- 100 g cherry rajčica
- 1 režanj češnjaka
- svježi bosiljak
- maslinovo ulje
- 150 g svježih listova špinata
- mažuran
- sol papar
- 1 žlica NORSAN Omega-3 Total ulja odn
- 1 čajna žličica NORSAN Omega-3 Vegan ulja
Priprema:
- Ogulite i nasjeckajte luk i češnjak
- U tavi zagrijte maslinovo ulje i kratko popržite luk i češnjak
- Dodajte gljive i ulijte povrtnu juhu
- Zakuhajte i kuhajte prema uputama dok tjestenina ne omekša
- Na kraju dodajte mladi špinat, krem sir, fetu, prepolovljene cherry rajčice i bosiljak te ostavite da malo odstoji
- Začinite suhim mažuranom, solju i paprom
- Stavite tjesteninu na tanjure i pospite svježim bosiljkom te u svaki dio dodajte 1 žlicu NORSAN Omega-3 Total ulja ili 1 žličicu NORSAN Omega-3 Vegan ulja
Dobar tek!