Proteinski wrapovi od leće s Omega-3
Pripremite ukusne i proteinima bogate wrapove od leće, obogaćene dragocjenim Omega-3 masnim kiselinama za dodatnu nutritivnu vrijednost. Ovaj jednostavan recept omogućuje vam da uživate u zdravom i laganom obroku punom okusa i hranjivih sastojaka. Savršen izbor za brz obrok koji podržava vaše zdravlje.
Sastojci za otprilike 8 wrapova:
- 250 g leće, namočene u 800 ml vode
- 400 ml vode
- sol i papar po ukusu
- po želji: 2 čajne žličice paste od povrtne juhe (ili alternativnog začina)
- maslinovo ulje za prženje
Za premaz:
- preljevi po izboru – na primjer, humus i rikola
- žlica NORSAN Omega-3 Total po porciji, 1 žlica NORSAN Omega-3 Arktis ili 1 čajna žličica NORSAN Omega-3 Vegan ulja
Priprema:
- Isperite leću i prelijte je s otprilike 800 ml vode u veliku zdjelu. Namočite je najmanje 2 sata (može i preko noći).
- Ponovno isperite leću i stavite je u blender. Dodajte 400 ml vode, sol, papar i po ukusu 2 čajne žličice paste od povrtne juhe te blendajte dok smjesa ne postane glatka.
- Ulijte tijesto u vruću tavu s uljem i ravnomjerno ga rasporedite drvenom žlicom.
- Napunite wrapove po želji i poslužite svježe. Ako vam ostane viška wrapova, možete ih zamrznuti u porcijama.
- Na kraju, prelijte Omega-3 ulje preko preljeva ili ga umiješajte u ukusni umak.
Dobar tek!