Hrskavi pečeni krumpir s preljevom od skute i skuše
Tradicionalno zasitno norveško jelo s okusom domaće kuhinje. Uz dodatak Omega-3 ulja jelo ne dobiva samo izvrstan okus, već i dodatnu dozu važnih masnih kiselina.

SASTOJCI:
3 srednje velika krumpira
2 žlice maslinovog ulja
1⁄2 konzerve skuše po porciji (može i veganska skuša)
PRELJEV:
1 žlica senfa
1 mala crvena luka
1⁄2 male krastavce
šaka svježeg kopra i peršina
1 mladi luk
sol, papar
naribana i ocijeđena 1/2 limuna
1 žlica Norsan Omega-3 ulja
Priprema:
1. Krumpir skuhajte u slanoj vodi s korom (otprilike 15 minuta), dok ne bude gotovo kuhan. Zatim ga ocijedite i ostavite da se lagano osuši na pari.
2. Zagrijte pećnicu na 200 °C (gornji/donji grijač).
3. Krumpir stavite u lim za pečenje, premažite maslinovim uljem, posolite i popaprite pa pecite 25–30 minuta, dok ne postane hrskav.
4. U međuvremenu pripremite preljev od navedenih sastojaka. Začinite solju, paprom i limunovim sokom.
5. Topli pečeni krumpir rasporedite po tanjurima. Obilno ga prelijte kremastim preljevom, na njega položite skušu i po vrhu pospite začinskim biljem.
Dobar tek!